Home » , , » Mari Uji Kepintaran Akal Kita

Mari Uji Kepintaran Akal Kita


Artikel kali nie tidak lagi dengan benda2 pelik dan kelakar untuk di tonton.. Tetapi kali nie aku nak share  kepada kawan2 yang dah lama meninggalkan zaman persekolahan tu, marilah kita menguji kepintaran dan kepantasan otak kita dalam membuat kiraan matematik..hehe

Dalam kehidupan kita seharian matematik adalah suatu keperluan yang  sangat penting,so korang luangkanlah sedikit masa untuk membuat latihan ini setiap hari(kalau boleh).

Aku dah cuba benda nie dan ternyata otak aku masih lagi lembab dalam membuat kira2...haha soalan yang senang pon boleh tersalah. Kepada korang yang nak cuba benda nie bolehlah klik URL kat bawah nie :

  1. Pengiraan matematik 2 angka
  2. Pengiraan matematik 3 angka
  3. Pengiraan matematik bersusun
  4. Pengiraan matematik bersusun lanjutan
  5. Mengisi tempat kosong
Ok jom berlawan sapa yang mencatat masa terpantas untuk kiraan nie..hehehe

P/S : Korang boleh setting untuk membuat kiraan samada dalam bentuk darab,bahagi,tolak atau tambah.


Kongsi Artikel Ini :

10 comments:

  1. :? berfikir untuk menjawab..hehehe

    ReplyDelete
  2. huuu~ otak dh berkarat laaaa..

    ReplyDelete
  3. @Fiqah Alias :)) gi asah balik..rajin2 buat latihan mate.

    ReplyDelete
  4. dari tadi cari shoutbox tapi x dek..

    ReplyDelete
  5. @ladyNUR lol kesian nie..cbe tgk tul2..hehe :))

    ReplyDelete
  6. say hai di sini...

    lalalalalala....

    ReplyDelete
  7. @IxoR@ Nape x say hye kat shoutbox? x jmpe ea.. :))

    ReplyDelete
  8. adehhhh pening2...alamak lupaaa hihihi ;p

    ReplyDelete

Terima kasih kerana komen di sini (No Verify COde)

Recommend on Google
 
Support : Utama | Hubungi | Tutorial
Copyright © 2013. STORYAMY - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger