Home » » Train Terpantas Di Jepun

Train Terpantas Di Jepun

Seperti yang kita ketahui Jepun memang tak pernah berhenti daripada melakukan sebarang kajian dan ciptaan yang serba canggih serta lain daripada yang  lain. Kali ini SA nak tunjukkan kat korang Train terpantas ciptaan Jepun yang mempunyai kelajuan tertinggi melebihi kelajuan peluru.iaitu 186mph.

The Hayabusa (はやぶさ?, literally Peregrine Falcon) is a new high-speed Shinkansen service operated by East Japan Railway Company (JR East) between Tokyo and Shin-Aomori in Japan since 5 March 2011.[1] It was formerly a limited express sleeping car service operated by JR Kyushu, which ran from Tokyo to Kumamoto.
Train ini telah beroperasi sejak 5 Mac 2011  dan dengan kelajuan yang dimiliki, perjalanan dari Tokyo ke Shin-Aomori hanya memakan masa 3 jam dan 10 minit. Wow ! sangat menabjubkan.. Oklah tanpa membuang masa mari kita lihat rupa train tersebut :








Sumber : Hayabusa (train)
Kongsi Artikel Ini :

6 comments:

  1. perghhhh...xbrani nek ketapi mcmni:D

    ReplyDelete
  2. fuhhh..gile laju ..reka bentuk pon macam ular je huhu

    ReplyDelete
  3. nurul jln jln bce entry

    ReplyDelete
  4. kalau excident la..mesti teruk..sebab laju giler...

    ReplyDelete
  5. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : melasian77cs@gmail.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    asianbet77.com

    Download Disini

    ReplyDelete
  6. Salam,

    Bila berminat untuk menjadikan tulisan2 di blog ini menjadi buku profesional seperti buku2 di Gramedia Tbk, kami bersiap membantu mulai dari pengumpulan naskah, tahap pracetak, sampai cetak. Jangan sampai tulisan2 bernas, imajinatif dan mengandung nilai nostalgia tinggi hanya tersimpan menjadi file yang tak dibaca banyak orang.

    Untuk informasi lebih lanjut bisa buka weblog kami: https://heryamedia.wordpress.com/

    Dan untuk konsultasi lebih lanjut bisa menghubungi WA kami 0877-67866622

    ReplyDelete

Terima kasih kerana komen di sini (No Verify COde)

Recommend on Google
 
Support : Utama | Hubungi | Tutorial
Copyright © 2013. STORYAMY - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger