Home » , » Tsunami Melanda Japan

Tsunami Melanda Japan



Tokyo (CNN) - Sebuah gempa berkekuatan 8,9 menghentam utara Jepun pada Jumaat, mencetuskan Tsunami yang disertai dengan puing-puing yang meliputi perahu dan rumah  menuju jalan raya. Sehari sebelumnya, gempa 7,2 SR terjadi di Honshu, namun selepas itu gempa 8,9 SR yang disusuli gelombang tsunami setinggi 6 hingga 10 meter sekali lagi  menghentam Jepun.


Dua bandar yang paling teruk terjejas adalah Iwaki dan Sendai. Hingga kini kematian yang dicatatkan adalah seramai 19 orang. Gempa itu berpusat pada kedalaman enam mil (10 kilometer), sekitar 80 mil (125 kilometer) lepas pantai timur dan 240 mil (380 kilometer) timur laut Tokyo, terjadi pada jam 14:46 serta diikuti oleh lima gempa susulan yang kuat dalam waktu sekitar 1 jam.


Mari kita tengok gambar2 di tempat kejadian :




















P/S : Hope tempat kita di jauhkan dengan bencana2 macam nie. Skunk nie pun dah berleluasa maksiat sana sini.. So jangan tempat kita pula terima musibah dah la yer.. :)

Kongsi Artikel Ini :

8 comments:

  1. Dasyat giler.. seram siot..

    ReplyDelete
  2. Harap2 kat Malaysia jauhkanlah dari semua nie..

    ReplyDelete
  3. innalillahiwainnailaihirajiun~ :(

    ReplyDelete
  4. uish. masyaAllah. takut tengok keadaan ni.

    ReplyDelete
  5. this is so scary.

    ReplyDelete
  6. kesian kan.. sekelip mata hancur segalanya..
    kuasa tuhan...
    jom amik awrd..
    http://hitamitumisteri.blogspot.com/2011/03/award-untuk-korang-sila-amikhaha.html

    ReplyDelete
  7. seram sejuk tgk gambo ni..

    ReplyDelete
  8. tanda2 nak kiamat... amik iktibar..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana komen di sini (No Verify COde)

Recommend on Google
 
Support : Utama | Hubungi | Tutorial
Copyright © 2013. STORYAMY - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger